Przyprawa do kiełbasy swojskiej

Przyprawa do kiełbasy swojskiej zawiera naturalny czosnek oraz młotkowany pieprz czarny.  Mieszankę tę cechują specjalnie wyselekcjonowane naturalne przyprawy dobrane w odpowiednich proporcjach, które nadają doskonały smak i wyrazisty aromat tej szlachetnej kiełbasie.Przyprawa  ta stosowana jest do kiełbasy swojskiej średnio rozdrobnionej. … Kontynuuj

Przyprawa do indyka

Przyprawą do indyka można nacierać mięso przed pieczeniem, duszeniem, smażeniem sauté czy panierowaniem. Składniki: Sól, papryka słodka – 11%, czosnek – 9%, musztarda w proszku (gorczyca, ocet spirytusowy, cukier, sól, przyprawy), cebula, pomidor suszony – 4,5%, cukier, bazylia – 4,5%, … Kontynuuj

Przyprawa do gulaszu

Przyprawa do gulaszu  jest jedną z bardziej popularnych w Polsce potraw, przywędrował do nas z Węgier. Oryginalny – to rodzaj gęstej zupy mięsnej przyrządzonej z dużą ilością cebuli, papryki i ziemniaków. W Polsce przyjął się w formie dania mięsnego typu … Kontynuuj

Przyprawa do żeberek

Przyprawa do żeberek to specjalnie skomponowana  mieszanka przypraw ziołowych i korzennych sprawi, że przygotowana przez Ciebie potrawa z żeberek zyska wspaniały smak i aromat. Żeberka można przyrządzać na wiele sposobów. Można je dusić z cebulą, piec w piekarniku lub grillować … Kontynuuj

Przyprawa do dań z fasoli

Fasola i groch często pojawiają się w daniach tradycyjnej polskiej kuchni. Przyrządza się z nich zupy, potrawy jednogarnkowe, drugie dania, przystawki. Rośliny strączkowe są cennym źródłem wartościowego białka, błonnika i żelaza. Ponadto są sycące, a odpowiednio przyprawione są również bazą … Kontynuuj

Reklama

Przyprawa pasztet szlachecki

Przyprawa Pasztet szlachecki z pieca to niepowtarzalna kompozycja przypraw, wzbogacona aromatyczną gałką muszkatołową i imbirem. Podkreśla wyjątkowy smak i aromat pieczonego pasztetu. Staranna receptura i harmonijne połączenie pikantnych i słodkich nut smakowych, stworzyły mieszankę oryginalną w smaku i doskonale komponującą … Kontynuuj

Posypka szwajcarska

Posypka szwajcarska  to kolorowa mieszanka przypraw z przewagą koloru czerwonego. Idealnie nadaje się do dań na zimno jak i na ciepło. Doskonała mieszanka przypraw posiadająca walory zarówno smakowo – zapachowe, jak i dekoracyjne. Dominującą przyprawą jest tu papryka,  która wyróżnia się … Kontynuuj

Nowalijka wiosenna

Nowalijka wiosenna jest uniwersalną mieszanką przyprawową do potraw, skomponowaną z polskich, suszonych warzyw, przypraw i soli. Doskonale nadaje się zup, sosów, mięs, warzyw i innych potraw. Przyprawa ta nadaje daniom właściwy smak i intensywny zapach. Natomiast natka pietruszki zawarta w … Kontynuuj

Jarzynka

Jarzynka to mieszanka wyselekcjonowanych składników, głównie warzyw. W jej skład wchodzą: pasternak, marchew, cebula, korzeń pietruszki, sól, cukier i kurkuma- naturalny barwnik. Jarzynka powstaje na bazie warzyw, przez co podkreśla smak dań, do których jest dodawana. Jarzynkę dodaje się do zup, … Kontynuuj

Koriander

Koriander (Coriander seeds) pochodzi z rodziny pietruszki. Nasiona sa owalne, zielonkawe, a gdy dojrzeją staja sie beżowe. Smak mają słodki, lekko cytrusowy aromat. Koriander zwykle sprzedawany jest w sproszkowanej formie.  Świeży koriander  ze wzgledu na właściwości  regulujące przemiane materii jest też  … Kontynuuj

Reklama