Tymianek liofilizowany

Tymianek liofilizowany w kuchni wykorzystuje się go jako  świeże  i suszone zioło. Jest to przyprawa charakterystyczna dla kuchni francuskiej. Tymianek dodaje się do odwarów mięsnych, sosów, ciężkich zup (grochowa, fasolowa), pieczonej kaczki, dziczyzny, królika, cielęciny, wołowiny oraz ryb. Usuwa przykry … Kontynuuj

Pomidory suszone z bazylią i czosnkiem

Pomidory suszone z bazylią i czosnkiem to mieszanka  o niezwykłym aromacie i doskonałym smaku. Pomimo, że mieszanka ta jest od niedawna na polskim rynku, zyskała uznanie wielu konsumentów. Dzięki tej mieszance przygotowywane dania oprócz walorów smakowych zyskają również barwny i … Kontynuuj

Zioła dalmatyńskie

Zioła dalmatyńskie stosujemy do sosów pomidorowych, dań z makaronu, pizzy i mięs. Skład ich to  oregano, bazylia, majeranek, rozmaryn, tymianek, szałwia.

Madras curry

Madras curry jest jedną z najpopularniejszych przypraw indyjskich, curry „madraskie” jest również uważane za jedno z najlepszych. Występuje w wersji ostrej i łagodniejszej.  Składniki: kolendra, kurkuma, chilli, gorczyca, kmin rzymski, pieprz, kozieradka, czosnek, sól, koper.

Przyprawa egejska

Przyprawa egejska to bogata kompozycja przypraw stworzona do dań mięsnych. Niezwykle aromatyczna mieszanka sprawi że Twoje danie nabierze niepowtarzalnego smaku. Przyprawa jest przygotowana na bazie tylko naturalnych składników a do jej produkcji nie użyto chemii ani glutaminianu sodu.Idealna do ciemnych … Kontynuuj

Reklama

Przyprawa do zapiekanek

Przyprawa do zapiekanek to przyprawa do zapiekanek jest tak skomponowana, że nadaje jej ziołowo- korzennego smaku. Można ją stosować do zapiekanek z warzyw, ale również do zwykłych zapiekanek z żółtym serem. Skład to:  papryka ostra, papryka słodka, sól, cukier, pietruszka, … Kontynuuj

Czubrica pieczarkowa

Czubrica pieczarkowa doskonale sprawdza się do wszelkiego rodzaju sałatek i surówek, doskonale komponuje się również z białym serem, twarogami, jajkami. Skład jej to: czosnek granulowany, sól, koper, pietruszka, lubczyk korzeń, lubczyk nać, seler, kozieradka, mąka kukurydziana, cząber, pieczarka mielona, cukier, … Kontynuuj

Panierka z koperkiem do ryb

Panierka z koperkiem do ryb to panierka pszenna z dodatkiem między innymi koperku i imbiru idealnie nadaje się do panierowania ryb smażonych w głębokim tłuszczu. Chrupiąca i niezwykle aromatyczna. Skład tej panierki to: panier pszenny, (mąka pszenna, drożdże, sól, papryka), … Kontynuuj

Przyprawa balatońska

Przyprawa balatońska  to aromatyczna mieszanka przypraw właściwych dla potraw kuchni węgierskiej. Charakteryzuje się dużą ilością cebuli,pomidorów i papryki,która nadaje potrawom pikantnego smaku i atrakcyjnego koloru. Podnosi walory smakowe gulaszu,paprykarzy,zup rybnych i placków węgierskich, cygańskich czy też zbójnickich. Przyprawa ta jest … Kontynuuj

Przyprawa 7 smaków

Przyprawa 7 smaków jest mieszanką składającą się z cynamonu,papryki słodkiej i ostrej,goździków,kolendry,kardamonu i gałki muszkatołowej. Przyprawa ta nadaje niepowtarzalnego smaku potrawom nie tylko z kuchni arabskiej ale również daniom z baraniny,wieprzowiny,jagnięciny i drobiu. Mieszanka ta udoskonala smak i podkreśla aromat … Kontynuuj

Reklama