Przyprawa do leczo

Przyprawa do leczo to idealna przyprawa do leczo, mięs, sosów z wyczuwalną nutą papryki.Skład tej przyprawy to:papryka czerwona płatek, czosnek, cukier, pieprz czarny, czarnuszka, sól, gorczyca, papryka czerwona ostra, oregano, bazylia, cząber.

Sos mole

Sos mole to  popularna w kuchni meksykańskiej mieszanka przypraw, w skład której wchodzi zazwyczaj: cynamon, gośdziki, kakao, papryka i ziele angielskie. Istnieje kilka jego odmian, a najsłynniejsza z nich to mole poblano, którego nazwa pochodzi od rejonu Puebla, gdzie powstała … Kontynuuj

Przyprawa kitchen king

Przyprawa kitchen king to mieszanka starannie dobranych przypraw, która przygotowywanym daniom nada orientalny smak i aromat. Jest to przyprawa bardzo popularna w Indiach. Skład mieszanki to : kolendra, chili, pieprz czarny, kmin rzymski, goździki, kozieradka, mąka kukurydziana, sól, gałka muszkatołowa, … Kontynuuj

Przyprawa – smak życia

Przyprawa – smak życia to wyśmienita mieszanka polecana szczególnie do przyprawiania : – mięs na słodko – kwaśno, – sosów do surówek. Skład tej przyprawy to: – suszone owoce i orzechy (rodzynki,morele, pistacje, migdały, orzechy nerkowca, orzechy włoskie), – aromatyczne … Kontynuuj

Przyprawa do marchewki po koreańsku

Przyprawa do marchewki po koreańsku specjalnie została skomponowana dla tej właśnie potrawy. Skład mieszanki to: papryka słodka, papryka chili, czosnek granulowany, cebula suszona, kminek mielony, gałka muszkatołowa, przyprawy korzenne, sól, cukier. Marchewka po koreańsku stanowi ciekawy dodatek do mięs pieczonych. … Kontynuuj

Reklama

Przyprawa do mięsa mielonego

Przyprawa do mięsa mielonego Kőfte Harci  – ulubiony dodatek miłośników kuchni orientalnej, który doda oryginalności każdemu twojemu ulubionemu daniu. Polecamy nie tylko do hamburgerów i do mięsa mielonego, ale także do farszy mięsnych, pieczeni rzymskiej, nadziewanych warzyw, do pasztetu domowego.Skład: … Kontynuuj

Mahlep

Mahlep zwany także mahlepi, mahaleb lub mahlab jest przyprawą niezwykle popularną w krajach Bliskiego Wschodu, w Turcji czy w Grecji. Mahlep to wysuszone a następnie zmielone nasiona wiśni wonnej, smak odrobinę gorzki, pomiędzy migdałami a wiśniami. Mahlep jest bardzo intensywny … Kontynuuj

Nasi Goreng

Nasi goreng to tradycyjne danie kuchni malajskiej i indonezyjskiej. Podstawę tej potrawy stanowi ugotowany i wystudzony ryż, który następnie smaży się z cebulką, sosem sojowym i odpowiednią kompozycją przypraw. Czasami urozmaica się je dodając kawałki kurczaka, warzyw, makaronu smażonego a … Kontynuuj

Przyprawa do szaszłyków

Przyprawa do szaszłyków polecana jest do różnych gatunków mięs, ryb, warzyw przyrządzanych na ruszcie, patelni lub w piekarniku. Przygotowaną potrawę należy posmarować wymieszaną z olejem przyprawą do szaszłyków. Skład: sól, przyprawy (papryka, kolendra, gorczyca, pieprz), susze warzywne (czosnek, cebula), zioła … Kontynuuj

Przyprawa do mięsa Luizjana

Przyprawa do mięsa Luizjana to  pikantna przyprawa do mięs pieczonych i grillowanych. Skład tej przyprawy to: przyprawy naturalne (papryka, gorczyca, kminek, pieprz, chilli), sól, susze warzywne (cebula, czosnek), zioła (oregano, tymianek).

Reklama