Home Przyprawy krajowe Przyprawa do dań z fasoli

Przyprawa do dań z fasoli

by KuchennePrzyprawy.pl

Fasola i groch często pojawiają się w daniach tradycyjnej polskiej kuchni. Przyrządza się z nich zupy, potrawy jednogarnkowe, drugie dania, przystawki. Rośliny strączkowe są cennym źródłem wartościowego białka, błonnika i żelaza. Ponadto są sycące, a odpowiednio przyprawione są również bazą niezwykle smacznych i atrakcyjnych potraw. Odpowiedni dobór ziół, przypraw korzennych i suszonych warzyw w Przyprawie do Dań z Fasoli, ułatwia trawienie nieco ciężkostrawnych potraw z fasoli i grochu oraz nadaje im nowy, ciekawy smak i aromat. Mieszanka może być stosowana do wszelkich dań z roślin strączkowych. Należy ją dodawać pod koniec przyrządzania potrawy. Skład tej przyprawy to :sól, majeranek, papryka słodka, czosnek, gorczyca, kminek, kolendra, chili.

fasolka

 

 

Może zainteresują Ciebie również....