Przyprawy świata Szafran mielony by KuchennePrzyprawy.pl 15 stycznia, 2014 Szafran uprawny – czyli najdroższa przyprawa na świecie. Zbyt duża ilość szafranu sprawia, że potrawa staje się gorzka. Szafran najczęściej stosuje się do przyprawiania ryżu, owoców morza, zup i ciast. Dobrze komponuje się z bazylią i oregano. W Polsce sławne były ongiś tzw. „baby szafranowe”, czyli puszyste ciasta drożdżowe, zabarwione na żółto szafranem. 0 FacebookTwitterPinterestEmail KuchennePrzyprawy.pl Poprzedni Tortilla z kurczakiem Kolejny Kwiat soli z pietruszką i oregano Może zainteresują Ciebie również.... Annatto 3 listopada, 2020 Aframon 3 listopada, 2020 Adżwan 3 listopada, 2020 Tymianek liofilizowany 11 grudnia, 2014 Sos duński 11 grudnia, 2014 Pomidory suszone z bazylią i czosnkiem 11 grudnia, 2014 Zioła dalmatyńskie 19 listopada, 2014 Madras curry 19 listopada, 2014 Przyprawa egejska 19 listopada, 2014 Przyprawa do zapiekanek 18 listopada, 2014 Zostaw komentarz Cancel Reply Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.