Przyprawy świata Głóg dwuszyjkowy by KuchennePrzyprawy.pl 27 sierpnia, 2013 Pochodzi z Europy i Azji. Kwiaty są koloru czerwonego, a liście zielonego. Z owoców głogu można robić dżemy, herbatki oraz wino. Stosowany jest również w lecznictwie. Dawniej wywar z liści i kory tej rośliny stosowany był jako czerwony barwnik do tkanin. 0 FacebookTwitterPinterestEmail KuchennePrzyprawy.pl Poprzedni Czarny bez Kolejny Boldo Może zainteresują Ciebie również.... Annatto 3 listopada, 2020 Aframon 3 listopada, 2020 Adżwan 3 listopada, 2020 Tymianek liofilizowany 11 grudnia, 2014 Sos duński 11 grudnia, 2014 Pomidory suszone z bazylią i czosnkiem 11 grudnia, 2014 Zioła dalmatyńskie 19 listopada, 2014 Madras curry 19 listopada, 2014 Przyprawa egejska 19 listopada, 2014 Przyprawa do zapiekanek 18 listopada, 2014