Przyprawy świata Olej pekanowy by KuchennePrzyprawy.pl 24 października, 2013 Olej otrzymywany z suszonych orzechów pekan używamy do gotowania, pieczenia oraz jako oleju sałatkowego. Ze względu na dużą zawartość antyoksydantów olej pomaga zmniejszyć poziom \”złego\” cholesterolu w organizmie. Olej może być tłoczony na zimno i gorąco lub ekstrahowany. Do celów spożywczych może być rafinowany. 0 FacebookTwitterPinterestEmail KuchennePrzyprawy.pl Poprzedni Olej szafranowy Kolejny Oliwa z oliwek smakowa Może zainteresują Ciebie również.... Annatto 3 listopada, 2020 Aframon 3 listopada, 2020 Adżwan 3 listopada, 2020 Tymianek liofilizowany 11 grudnia, 2014 Sos duński 11 grudnia, 2014 Pomidory suszone z bazylią i czosnkiem 11 grudnia, 2014 Zioła dalmatyńskie 19 listopada, 2014 Madras curry 19 listopada, 2014 Przyprawa egejska 19 listopada, 2014 Przyprawa do zapiekanek 18 listopada, 2014 Zostaw komentarz Cancel Reply Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.