Home Przepisy Sałatka z tuńczykiem, jajkiem i kukurydzą

Sałatka z tuńczykiem, jajkiem i kukurydzą

by KuchennePrzyprawy.pl

Składniki:
• sałata rzymska – 1 sztuka
• tuńczyk z puszki – 1 opakowanie
• oliwki zielone – 3 łyżki
• jajka – 3 sztuki
• jogurt naturalny- 1,5 opakowania
• sól selerowa
• oliwa z oliwek – 2 łyżki

Sposób przygotowania:
Dodaj jajka do wrzącej wody i ugotuj na twardo. Następnie wystudź, obierz i pokrój je na ćwiartki. W międzyczasie pokrój w krążki zielone oliwki i odcedź tuńczyka. Aby przyrządzić sos dodaj do jogurtu naturalnego sól selerową. Całość wymieszaj, do uzyskania jednolitej konsystencji. Sałatę rzymską należy porwać na niewielkie kawałki, przełożyć do salaterki i zalać sosem. Na sałacie ułóż przygotowanego wcześniej tuńczyka i pokrojone jajka. Na koniec całość należy posypać oliwkami i udekorować pozostałymi listkami bazylii.
Zdrowa przekąska już gotowa
Smacznego!

sałatka z tuńczykiem

Może zainteresują Ciebie również....